Kortrijk Blogt!


Architect Kortrijkse crematorium wint “Nobelprijs voor architectuur” by kortrijk
10 april , 2011, 10:00 am
Filed under: cultuur, Design in Kortrijk, erfgoed, stadsvernieuwing

De befaamde Portugese architect Eduardo Souto de Moura die het nieuwe crematroium dat momenteel op Hoog Kortrijk wordt gebouwd ontworpen heeft, mocht onlangs de prestigieuze Pritzker Architecture Prize, zowat de “Nobelprijs voor architectuur”, in ontvangst nemen. Zijn gebouwen worden geloofd voor het zorgvuldige gebruik van natuurlijke materialen en de onverwachte vleugjes kleur.

De Portugese architect werkte samen met het Belgisch architecten- en ingenieursbureau Sumproject het ontwerp uit van het nieuwe crematorium dat de naam ‘Uitzicht’ kreeg. Het bevindt zich vlakbij bij de begraafplaats op de Lange Munte. De ruwbouw van het nieuwe architecturale pareltje is momenteel afgewerkt.

Met het winnen van deze prijs volgt Souto de Moura wereldbekende architecten op zoals Frank Gehry, Rem Koolhaas en Jean Nouvel. Hij wordt geloofd voor de hotels, musea, sportstadions en andere gebouwen die hij ontwierp in Portugal en in andere Europese landen. Een van zijn bekendste projecten is het Estadio Municipal, dat boven de Portugese stad Braga in een rots gebouwd werd.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: