Kortrijk Blogt!


kunstenfestival NEXT003 van start by kortrijk
21 november , 2010, 19:24 pm
Filed under: cultuur

Voor het derde jaar op rij organiseren vijf kunstenhuizen uit de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai + Valenciennes het kunstenfestival NEXT. In dit festival bundelen ze hun krachten en hun eigenheid in een festival dat het meest belangwekkende en verrassende artistiek werk uit het hedendaagse podiumlandschap naar déze regio brengt, en dit in maar liefst 50 voorstellingen verspreid over verschillende locaties. De vernieuwde foyer van de Budascoop vormt hierbij het centrale meeting-point waar je na iedere voorstelling gezellig kunt napraten en nagenieten!

De Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai is ondertussen in volle bloei. NEXT wil op originele manier meebouwen aan deze grensoverschrijdende regio. Immers kunst brengt mensen samen en zet aan tot gesprek. Wat kan wederzijdse kennismaking en begrip sterker bevorderen dan de verbeelding en taal van artiesten? Het programma van NEXT 003 is goed voor een 50-tal voorstellingen. NEXT kiest voor spitse en gedurfde kunstvormen, voor producties die nieuwe tendensen lanceren en zo het podiumlandschap een nieuw elan geven.

NEXT staat voor amusante en boeiende ontmoetingen in de podiumkunsten. Creaties die genres, talen en culturen vermengen. Een programma van diversiteit, ontmoetingen en dialoog tussen artiesten uit heel Europa, maar ook Chili, Siberië en Zuid-Afrika.

Naast een internationaal aanbod van grote namen zoals Jan Fabre, Superamas, Sidi Larbi Cherkaoui, krijg je een frisse kijk op jonger werk dat vandaag de aandacht verdient. Tijdens ‘the NEXT generation’ presenteren we trots kunstenaars die al vroeg in hun parcours aantonen dat ‘vernieuwing’ hen niet vreemd is.

NEXT is niet enkel een interregionaal feest voor artiesten, maar vooral voor u, beste publiek. Net als tijdens vorige edities, kan je met een gratis bus meereizen naar voorstellingen aan de andere kant van de grens en is er elke zaterdag een parcours langs de huizen van de verschillende NEXT-partners.

Meer dan ooit werkt NEXT als bruggenbouwer tussen artiesten, publiek en regio’s. Grenzen wegwerken… alle grenzen!

Meer info: http://www.nextfestival.eu

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: