Kortrijk Blogt!


Deze week in de Villa Vanthilt by kortrijk
23 augustus , 2010, 21:59 pm
Filed under: cultuur
Graag nemen we jullie ook deze week mee naar de gasten die deze week hun opwachting maken in de Villa van Marcel Vanthilt op de Grote Markt. Zo komen onder meer rijgt Peter Van de Veire, Tom Van Dyck, The Opposites, Peter Van den Begin en de Amerikaanse wereldkampioen kogelstoten op bezoek.
MAANDAG 23 AUGUSTUS
Eén-omroepster Saartje Vandendriessche maakt in oktober haar debuut op Ketnet. Samen met Pretman presenteert Saartje vanaf oktober de Pretshow, een programma over geschiedenis voor kinderen van negen tot twaalf jaar.
Acteur Jan Van Looveren verrast in Zot van A, de nieuwe film van Jan Verheyen. Na veiligheidsagent de Joeri, chef Mauro in Goesting en strijder van het M!LF speelt hij in de film de rol van Alain, een homoseksuele badmeester. Daarnaast ontvouwt Jan zijn muzikale plannen als crooner in Villa Vanthilt en speelt hij mee in de musical Spamalot.
Op 14 september 1990 overleed Wim De Craene, een van de grootste singer-songwriters van Vlaanderen. Hij liet een indrukwekkend oeuvre achter met klassiekers als Rozane, Kristien, Breek uit jezelf en Tim. Twintig jaar later brengen Andrea Croonenberghs, Della Bossiers, Lander, Mira en Tom Van Landuyt een hommage aan de legendarische muzikant. Samen met zoon Ramses De Craene vertellen Della Bossiers en Andrea Croonenberghs over het leven en werk van Wim in Villa Vanthilt. Als muzikale afsluiter brengen ze een nummer uit zijn rijke muzikale nalatenschap.
DINSDAG 24 AUGUSTUS
Oude vrienden Ray Cokes en Marcel Vanthilt lopen elkaar weer tegen het lijf in Villa Vanthilt. Ray heeft besloten om Belg te worden en Marcel wil hem alles bijbrengen om te overleven in ons land.
Het leven van Barbara Gandolfi kan meteen verfilmd worden. Haar veelbesproken vriendschap met de Franse topacteur Jean-Paul Belmondo, clubs en snelle wagens … Maar klopt het plaatje dat in de media van haar wordt opgehangen? Marcel vraagt het haar zelf.
1960 is niet enkel het geboortejaar van Guy Swinnen en Bea Van der Maat. Vanaf september wordt het ook de titel van een theatertournee waarmee ze door Vlaanderen trekken. 1960 wordt het een persoonlijk jaarverslag. Ooit stonden ze samen aan te schuiven in hetzelfde stempellokaal, nu staan ze samen op een podium. Of, zoals ze het zelf zeggen: “De vooruitgang werkt!”
En een unieke muzikale afsluiter op dinsdag 24 augustus. Speciaal voor de verjaardag van Marcel speelt de legendarische punkband The Kids op de Grote Markt van Kortrijk.
WOENSDAG 25 AUGUSTUS
Op 3 september start het Filmfestival van Oostende. Elk jaar is er een nieuwe centrale gast en dit jaar is dat niemand minder dan Bart De Pauw. Hij maakte een selectie van films die er te zien zullen zijn. Welke films hij gekozen heeft en waarom precies, vertelt hij bij Marcel.
De Amerikaanse Christian Cantwell is de wereldkampioen kogelstoten. Hij is in ons land om op de Memorial Van Damme een kogel van meer dan zeven kilo de lucht in te stoten. Christian draait alvast warm in een wedstrijdje met Marcel. Stoot Marcel verder dan zijn kleine teen?
De muziek komt woensdag van het Nederlandse duo The Opposites. Zij brengen hun hit Licht uit.
DONDERDAG 26 AUGUSTUS
In het NTGent wordt momenteel hard gewerkt aan de openingsproductie: Aïda. Het zal de eerste productie zijn onder de artistieke leiding van Wim Opbrouck. Christoph Homberger, een Zwitserse operazanger, neemt de muzikale leiding van het stuk voor zijn rekening. Ze schuiven beiden aan op de zetel van Marcel. Het slavenkoor van Aïda zal de week in stijl afsluiten en op De Grote Markt van Kortrijk de Triomfmars van Verdi brengen.
Vanaf maandag is MNM-boegbeeld Peter Van de Veire weer op post voor De Grote Peter Van De Veire Ochtendshow. Dit najaar mag de spring-in-‘t-veld zich bovendien weer volledig laten gaan op televisie in Peter live. Donderdag blijft hij nog één keer laat op, om zich in de zetel van Villa Vanthilt te nestelen..
Peter Van den Begin en Tom Van Dyck spelen de hoofdrol in de nieuwe film Frits en Freddy. Villa Vanthilt toont exclusief de eerste beelden. Peter en Tom waren nauw betrokken bij de ontwikkeling van de film. Ze vertellen honderduit over hun samenwerking.
Villa Vanthilt is een programma van deMENSEN voor Eén.
Villa Vanthilt: van maandag tot en met donderdag rond 21.30 u., op zondag om 21.20 u.
Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: