Kortrijk Blogt!


Komend weekend: stomend Fiësta Total in de binnenstad! by kortrijk
18 augustus , 2010, 20:09 pm
Filed under: feest in Kortrijk, recreatie

Inmiddels is het Kortrijkse zomercarnaval reeds aan zijn vijfde editie toe. Feest dus! Dit uniek evenement in België krijgt steeds meer binnen- maar ook buitenlandse uitstraling en toeschouwers. Net als vorig jaar is er zowel op zaterdag 21 als  zondag 22 augustus feest in de binnenstad! En het belooft een super editie vol zuiderse ambiance te worden! Op zaterdag opent salsaband Ritmo Latino‘s namiddags al de feestelijkheden. Er is een mega-salsa en zumba initiatie en ’s avonds speelt Young Livity de stenen uit het Schouwburgplein met Zouk uit Kaap-Verdië. Op zondag warmt Aantella vanaf 12 u. iedereen op voor de grote sambaparade. Daarna volgt de inmiddels inmiddels befaamde carnavalsstoet gevolgd door een bruisend feest op het Schouwburgplein.
Een fiere vzw Zomercarnaval biedt voor deze vijfde, en dus feesteditie, een prachtig programma aan. Zaterdag wordt een echte Afro-Latino festivaldag met samba, salsa, zumba, soukous en de topband Young Livity die de dag met stomende Zouk zal afsluiten. Op zondag is er de grote parade. De beste exotische batacudas en fanfares, waaronder enkele topgroepen uit het Zomercarnaval van Rotterdam, gaan voor een groot exotisch spektakel in de binnenstad zorgen. s’Avonds wordt het feest stijlvol afgesloten met de achttienkoppige salsa-sensatie Orquesta Salsabor.

Zomercarnavals zijn belangrijke stadsevenementen.  Ze brengen bevolkingsgroepen dichter bij elkaar, laten mensen elkaars culturen kennen en zijn een gratis spektakel voor jong en oud. In veel West-Europese steden worden dergelijke feestparades georganiseerd met als kanjer het Zomercarnaval in Rotterdam dat reeds bijna één miljoen mensen naar de stad bracht. Ook in Rijsel is het Carnaval Do Axa een belangrijke zomerse afspraak geworden.  In het rijtje van zomercarnavals is Kortrijk reeds na 4 jaar een topper geworden met erkenning in binnen- en buitenland.  In België is zomercarnaval Kortrijk uniek en daardoor zeer interessant voor wie zich commercieel koppelt aan dit evenement.

De organisatie is in handen van de VZW Zomercarnaval Kortrijk, met de ondersteuning van de Stad Kortrijk. Aanspreekpunt is Frank Holvoet, voorzitter van de werkgroep en de penningmeester is Stan Callens. Leden van de werkgroep zijn ondermeer Stefaan Bral, Carole Devos, Ellen Decocker, Fernand Vermeulen, Bart Dehoorne, Philippe Avijn, Peter Durinck, Bruno Decaestecker, Geert Verthé en Catherine Clarysse.

De beste exotische bands trekken op zondagnamiddag vanaf15 u. door de binnenstad in de inmiddels befaamde carnavalsstoet, vergezeld van de al even befaamde en tevens adembenemende bepluimde madams. En daarna wordt het volop feest op het Schouwburgplein want daar speelt de achttienkoppige (!!) salsa big band Orquestra Salsabor ten dans.

Zaterdag 21 augustus vanaf 15u en zondag 22 augustus vanaf 12 u. | Schouwburgplein + de centrumstraten

Info: http://www.zomercarnaval.be

ZOMERCARNAVAL VOLGENS WIKIPEDIA – klik hier

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: