Kortrijk Blogt!


De gasten in Villa Vanthilt: week 2 by hannes72
2 augustus , 2010, 10:33 am
Filed under: Kortrijk in de pers, nieuws, uitgaan

Nu Kortrijk deze zomer iedere avond het decor mag vormen voor de succesvolle zomershow Villa Vanthilt op tv-zender Eén, geven wij u met plezier telkens een overzicht mee van de praatgasten en muziekoptredens die u elke week mag verwachten. Hier alvast een kijkje voor de gasten die Marcel van maandag 2 tot en met donderdag 5 augustus mag verwelkomen in zijn villa. Zo ontvangt de presentator tijdens zijn tweede week in Kortrijk onder meer de jarige Will Tura (70!), Goedele Liekens, acteur Frank Focketyn, basketster Ann Wauters en minister van defensie Pieter De Crem. Voor de muziek zorgen onder andere Absynthe Minded, K’s Choice en uiteraard ook Will Tura himself.

MAANDAG 2 AUGUSTUS

Dit najaar wordt Frank Focketyn 50, maar voor het zover is, heeft hij het nog bijzonder druk. Vorig jaar ging zijn monoloog Brief aan mijn rechter in première. De reacties waren unaniem positief. Net voor zijn eerste monoloog ooit nu in Nederland z’n vuurdoop krijgt, komt Frank nog even langs bij Marcel in de Villa.

Ann Wauters is één van de beste sporters ons land en kan bogen op een succesvolle internationale basketbalcarrière. Deze week traint ze samen met de Belgian Cats voor de komende wedstrijden met de Belgische nationale ploeg. Bij Marcel vertelt ze hoe het met haar gaat, wat ze verwacht van de komende wedstrijden en hoe het leven in Rusland is.

Hij voelt zich niet echt op zijn gemak in de warme studio in Kortrijk, maar toch komt hij langs, de ‘Iceman’. Wim Hof is een 51-jarige Nederlander die niets liever doet dan in een bad met ijs zitten. De meeste onder ons begeven het al na enkele minuten, maar Wim houdt het met gemak 100 minuten uit. En toen hij een marathon op ijs liep, vond hij het niet nodig om meer aan te trekken dan een korte broek. De man is een medisch wonder: onder extreme koude kan hij zijn lichaamstemperatuur op peil houden. Marcel onderzoekt hoe dat zit.

De muziek komt vanavond van Villa feat. The New Sins. Samen met Lou Hayter van New Young Pony Club brengen ze een remake van de 80’shit ‘Beats of Love’ van Nacht und Nebel.

DINSDAG 3 AUGUSTUS

Een dag na het grote feest doet Will Tura zijn 70ste verjaardag nog eens over in Villa Vanthilt. Will laat zich in Kortrijk graag in de watten leggen en Marcel zoekt ondertussen naar sleutelmomenten in het leven van de Vlaamse superster.

Op woensdag 4 augustus komt het nieuwe nummer van het maandblad Goedele uit en daar zit deze maand een porno-DVD bij. Pardon?! Juist, dat dacht Marcel ook. Goedele Liekens komt het zelf uitleggen en verklapt meteen ook wat de succesformule van haar blad is.

Rokjes, witte laarsjes en pompons. Vijftien dames en één majoor. Dat is in twee zinnen: Majoretteketet. Met hun eigen fanfare fleuren ze al enkele jaren de straten op. Tussen Theater aan Zee en Pukkelpop maken ze een tussenstop in Kortrijk.

De avond wordt natuurlijk in stijl afgesloten door de jarige zelf. Will Turadoet dat met zijn hit uit 1968: ‘Arme Joe’.

WOENSDAG 4 AUGUSTUS

Het Belgische leger heeft de afgelopen weken meermaals het nieuws gehaald. Reden genoeg voor Marcel om demissionair minister van Landsverdediging Pieter De Crem van zijn vakantieadres te plukken.

Dit najaar komt er op Canvas een geheel nieuwe comedyreeks met Tine Embrechts en Karlijn Sileghem in de hoofdrol. Voor de laatste opnamedag van de ‘Anneliezen’ geven ze exclusief een voorproefje in Villa Vanthilt.

Wat hij met twee stokjes kan, kunnen er maar weinig hem nadoen: Michael Schack is een van Belgisch beste drummers en struint de wereld af langs drumfestivals, beurzen of drum-demonstraties. Daarnaast drumt hij ook regelmatig live bij met Kate Ryan, Ozark Henry en Milk Inc. Voor hij weer in het buitenland vertoeft, springt hij binnen in de Villa.

De muziek komt vandaag van Absynthe Minded. De jongens speelden eerder deze zomer al op Rock Werchter en op het Cactus Festival, en ze hebben nog een heel aantal optredens voor de boeg. In de Villa sluiten ze af met hun nieuwe single ‘Papillon’.

DONDERDAG 5 AUGUSTUS

Bruno Vanden Broecke en Nico Sturm werken volop aan hun nieuwe productie ‘Low – La! De blauwe engel’. Deze week trekken ze zich terug in Leffinge, maar ze maken graag tijd om in de Villa uit te leggen waar het precies over gaat en wie die blauwe engel is …

Volgens kenners is de Finse Race Horse Company een revelatie in het straattheater. Dit weekend zijn ze te bewonderen op Theater op de Markt in Hasselt. Voor ze hun hele show geven in Limburg tonen ze bij Marcel waarom ze geselecteerd zijn voor de ‘Jeunes Cirque Europe”. Een Europees initiatief dat getalenteerde circusartiesten ondersteunt.

Sinds ze opnieuw met twee spelen, hebben ze alweer een gouden plaat te pakken en toeren ze heel Europa door. Gisteren stonden ze op de Lokerse feesten en morgen staan ze op het e-lake festival in Luxemburg. Maar vandaag staat K’s Choice gewoon in Kortrijk en wel exclusief met de première van hun nieuwste single ‘If this ain’t right’.

Villa Vanthilt is een programma van deMENSEN voor Eén.

Villa Vanthilt: van maandag tot en met donderdag rond 21.30 u., op zondag om 21.20 u.

Info: www.een.be/villavanthilt

bron foto: http://villavanthiltkortrijk.blogspot.com/

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: