Kortrijk Blogt!


Eiland van Licht tussen Kerst & Nieuw by katrien
26 december , 2009, 16:55 pm
Filed under: feest in Kortrijk, nieuws, recreatie

Naar goede gewoonte wordt het Kortrijkse stadscentrum tijdens de eindejaarsperiode omgetoverd tot een waar Eiland van Licht. Kou en duisternis worden ingeruild voor warmte en licht. Proef de sfeer in het Begijnhof met het verhalenfestival Rode Oren. Of blijf hangen op het Vandaleplein na het shoppen. Morgen, zondag 27 december, is het bovendien tevens een koopzondag. Verder kan je ook in de dagen na kerstmis de stad verkennen al wandelend en de schaatsen aanbinden op de schaatspiste op het Schouwburgplein.

Dit weekend kan je in het Begijnhof terecht voor hartverwarmende vertellingen, en dit van 14u30 tot 18u. Op het Jozef Vandaleplein tekenen een tiental verenigingen present met een assortiment aan winterse spijzen en dranken. Eric Baranyanka zorgt de beide dagen vanaf 14u voor een aantal interventies met kleine verhalen en leuke liedjes. Deze namiddag doet bovendien een heuse Coca Cola Christmas Truck de Grote Markt aan. Op zondag zorgen de Christmas Carol Singers in close harmony doorlopend voor welbekende kerstliederen in het stadscentrum en speelt folkgroep Kandoris een concert van ingetogen rust en tederheid op het Vandaleplein (19u30). Ook in de Sint Maartenskerk proef je de kerstsfeer. Pro Ecclesia zorgt er op zondag om 16u30 voor een kerstevocatie. In het Begijnhof kan je nog in de Sint Annazaal in die dagen naar een expo van kerststallen in het kader van Warme Gloed in het Begijnhof.

Tot slot is er nog David Moreno (Sp) die op de beide dagen Floten Tecles speelt. Hij bespeelt zijn piano en nog wat instrumenten terwijl hij zes meter boven de begane grond hangt. De vleugel van zijn rechtopstaande piano wordt een projectiescherm voor een romantische kortfilm met knipoog. David speelt live de soundtrack bij de film in constante interactie met de karakters en de beelden die verschijnen. Floten Tecles is een unieke poëtische en humoristische belevenis op het raakvlak van muziek, theater en film. 35 minuten vol verrassingen en sensationele effecten met de lucht als podium en de winterse hemel als achtergrond. Niet te missen op zaterdag en zondag om 18u45.

Eiland van Licht sluit af met een nieuwjaarsreceptie op zaterdag 9 januari 2009 vanaf 17u op de Grote Markt. Afscheidnemend stadsbeiaardier Frank Deleu zal er de sleutel van de Halletoren overhandigen aan Koen Cosaert die zich vanaf dat ogenblik de Kortrijkse stadsbeiaardier mag noemen. Samen zorgen ze voor een vrolijke (beiaard)noot in een quatre-mains. Hiermee wordt Eiland van Licht 09 afgesloten. Schaatsen kan je nog tot en met zondag 10 januari.

Alle info vind je op www.eilandvanlicht.be

Advertenties

1 reactie so far
Plaats een reactie

Het is albijal maar een slape bedoening
m.v.gr

Reactie door phm
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: