Kortrijk Blogt!


Kortrijk, thuisstad van De Rodenburgs by katrien
10 oktober , 2009, 0:21 am
Filed under: nieuws, recreatie

rodenburgs Afgelopen week vonden de avant-première in 2 nokvolle Kinepoliszalen en de première op het televisiescherm van de gloednieuwe dramaserie De Rodenburgs plaats. Met deze prestigieuze tv-serie vormt onze stad, ha het succes van Fata Morgana en Mijn Restaurant, opnieuw het decor van een nieuw televisieprogramma.  Het familiedrama dat zich in Kortrijk afspeelt, en waarvan de naam overigens naar de Rodenburgwijk verwijst, kan na het binnenhalen van vijf sterren in FM & de overwinning van Mijn Restaurant uiteraard alleen een dikke hit worden, of wat dacht u ;-). Het leuke is alvast dat we vanaf nu her en der verspreid over de stad professionele cameraploegen en acteurs in volle actie zullen kunnen bewonderen en we ook in de serie zelf bijgevolg heel wat herkenbare sites zullen zien. We zetten alvast enkele komende locaties op een rijtje.

Enkele locaties waar je filmcrew en acteurs de komende dagen kan spotten zijn alvast het hospitaal in de Budastraat, de Kasteelkaai, het restaurant Saint-Christophe, het D-hotel, de designbar Carrement in ’t Papenstraatje en de herberg Sint-Jan in Marke.*

Een kwalitatieve productie…

Het script is van de hand van Ward Hulselmans, één van Vlaanderens meest succesvolle scenarioschrijvers. Hij is de man van onder meer Heterdaad, Stille Waters en Witse. Het produktiehuis Skyline dat de reeks maakt, is dan weer bekend van Aspe, De Hel van Tanger en recent nog de animatiefilm Suske en Wiske en de Texasrakkers. En tenslotte mag ook de cast zeker gezien worden:  Mike Verdrengh, Pieter Embrechts, Gilda De Bal, Mathias Sercu, … het zijn acteurs die geen voorstelling meer behoeven. En tenslotte zorgde niemand minder dan de befaamde muzikant Buscemi voor de soundtrack.

Is je nieuwsgierigheid ook geprikkeld? Stem dan elke woensdagavond af op de Rodenburgs…

Alle info over de nieuwe reeks: http://www.vtm.be/de-rodenburgs-2009/

*Eneu…
Heb je ook opnames gespot? Laat het ons zeker weten! Foto’s en reacties zijn altijd welkom!
Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: