Kortrijk Blogt!


Dag van de aarde in en om het Buda-eiland by kortrijk
23 april , 2009, 12:22 pm
Filed under: algemeen

Komende zondag 26 april 2009 viert Vlaanderen de 20ste verjaardag van de Dag van de Aarde: dé feestdag van de milieubeweging. Geïnspireerd door het rivierherstelplan Leie en de doelstellingen van het mondiale programma ‘Countdown 2010’, organiseert Natuur.koepel vzw een buitengewone happening in en om de Leie!
Bovenal wordt het een onvergetelijk feest boordevol activiteiten en bezienswaardigheden. Je wordt er warm gemaakt voor de unieke Leienatuur, een rijke biodiversiteit en rivierherstel. Iedereen wordt betrokken, want iedereen heeft er baat bij. Mis deze Dag van de Aarde niet. Zak op 26 april af naar het kloppend hart van Kortrijk en steek biodiversiteit een hart onder de riem! Hierbij alvast een overzicht van wat het uitzonderlijke programma:


Diksmuidekaai, Kortrijk

7:00 – 9:30:
Natuur.fotografie op de Leie
Natuurfotografen nemen je mee voor een workshop fotografie met ontbijt op de Leie. Prijs: €15 / €10 voor leden van Natuurpunt. Vooraf inschrijven. Vergeet je fototoestel niet!

10:00 – 12:00
Symposium “Rivierherstel Leie”
Info rond het Rivierherstelplan Leie, het Seine-Scheldeproject, biodiversiteit en Countdown 2010. Hartelijk welkom! – Graag vooraf uw aanwezigheid bevestigen via mail naar info@natuurkoepel.be.

14:00 – 16:00
Boottocht “Leiekanten”
Ontdek de natuur en het rivierherstelplan Leie vanaf de waterkant tijdens 2 informatieve boottochten tussen Kortrijk en Wevelgem. Vertrek om 14u en 16u. Deelname: 2€/p – Inschrijven ter plaatse. 13:00 – 18:00

Natuur.fotoproject “Ogenblik”
Ontdek de natuur in groot formaat op een wandelcircuit op en rond het Buda-eiland. Doordringende blikken trekken er de aandacht. Natuur.fotograaf Tom Linster keek hen recht in de ogen. Hoe staan zij tegenover het rivierherstelplan Leie?

Fietsroute “Leiekanten”
Fiets je fit langs de mooiste natuurlijke pareltjes tussen Kortrijk en Waregem. De route met uitleg over de natuurgebieden vind je op onze website en aan de Natuurpuntstand op de Diksmuidekaai.

Natuurlijke sfeer in de Broeltoren
In het sfeervolle decor van een van de Broeltorens ontdek je in een mum van tijd hoe de Leievallei zou kunnen evolueren. Het recept: fotomontage en film, presentaties en een tentoonstelling over rivierherstel.

Kanovaren rond Buda-eiland
Kanovaren op de Leie, onder de Broelbrug en rond het Buda-eiland? Yes you can! Laat deze buitenkans niet liggen! Inschrijven aan de Natuurpuntstand op de Diksmuidekaai – €3/pers.

Place du Tertre de Courtrai
Naar het voorbeeld van het beroemde pleintje in het hart van de Parijse wijk Montmartre, waar schilders, portrettekenaars en silhouetknippers aan het werk zijn, richten we een Kortrijkse “Place du Tertre” in. Je ontmoet er een bonte verzameling kunstenaars… Kom hen ontdekken of schilder mee!

Jongeren voor biodiversiteit
In tal van scholen werden kunstwerkjes gemaakt rond het thema rivierherstel. Het resultaat kun je bewonderen langs de Leie-boorden.

Mens & biodiversiteit tentoon
Twee fotoclubs uit het Kortrijkse gingen aan de slag rond het thema “Mens en biodiversiteit”… Te zien in de Budatoren. Zowel de tentoonstelling als de toren zijn beslist een bezoekje waard!

Knutselworkshop
Het Tweede Leven vzw uit Bissegem nodigt je uit voor een workshop knutselen met herbruikbare materialen. Vrijheid en verbeelding staan centraal in deze knutselworkshop! prijs: GRATIS – inschrijven ter plaatse

Biodiversiteitsmarkt
Natuurstudiegroepen uit onze regio stellen hun werking voor met aantrekkelijke stands rond “aaibare” biodiversiteit (vogels, planten, amfibieën, zoogdieren, paddenstoelen, insecten). Je vindt er infostands en aquaria met riviervissen.

Leiebar
Proevertjes uit eigen streek, vele (h)eerlijke koffies en andere drankjes, pannekoeken en een (hopelijk!) zonovergoten terras langs de Leie.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: