Kortrijk Blogt!


AmuseeVous! by kortrijk
10 april , 2009, 20:07 pm
Filed under: cultuur, nieuws

AmuseeVous is een relatiebureau voor jongeren en musea en bestaat uit jongeren met een hart voor musea en kunst en wil leeftijdsgenoten prikkelen voor de rijkdom van de musea. Tijdens hun succesvolle activiteiten bieden ze een forum aan jong, creatief talent en net dit weekend pakt AmuseeVous uit met een expositie in het Broelmuseum. AmuseeVous nodigde dit jaar jonge kunstenaars uit, een beeldende reflectie te brengen over de Stad Kortrijk. Naast kunstenaars uit de streek, tonen ook artiesten zonder een link met de stad hun werk. Hoe kijken kunstenaars naar onze stad? Het resultaat is een liefhebbende, bevreemdende, mooie of nieuwsgierige blik op Kortrijk. Via verschillende media laten ze zich inspireren door het voortdurend veranderende Kortrijk.
Fotograaf Joris Vandecatseye verkent voor de eerste maal Kortrijk met zijn fototoestel. Via verschillende wandelingen doorheen de stad hoopt hij een evolutie in ‘Kijken naar Kortrijk’ te benaderen. De schilder Charlie de Voet ging bij een 81-jarige fiere Kortrijkzaan te raad. Hij werd nieuwsgierig door de vlasgeschiedenis van Kortrijk…

Kevin Reynaert ontdekt de stad via de tekenlijn, terwijl Arjan Vanmeenen op zoek gaat naar auditieve rariteiten. Geert Lenssens zoekt leegstaande gebouwen op , om de bezoeker een onbekende deel van Kortrijk te tonen. Dat Kortrijk soms niet zo verschilt met andere steden onderzoekt Berten Jaekers via maquettes. Sven Van Overheul benadrukt dan de stad in de stad Kortrijk.

Op 25 april behoort het Broelmuseum tot de jongeren tijdens Soiree K. Verwacht u tijdens Soiree K aan poëzie, muziek, theater en dans. Tijdens deze avond wordt ook één broeltoren opengesteld voor het jong geweld. En vanaf 00 u volgt er een spetterende K-party in de Paardenstal van het museum.

De tentoonstelling in het broelmuseum blijft nog open tot 10 mei

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: