Kortrijk Blogt!


Bereik vlot de binnenstad by kortrijk
21 januari , 2009, 9:44 am
Filed under: algemeen

 Met de verschillende infrastructuur- en wegenwerken die her en der over de stad verspreid worden uitgevoerd is het vaak niet evident om vlot je weg te vinden -ook ikzelf zit geregeld met de handen in het haar…-. Daarom wou ik jullie deze interessante link niet onthouden, want indien je het bos niet meer ziet doorheen de verschillende omleidingen, kan je sinds enige tijd op voorhand de handigste route opzoeken via de zoemachine op de site http://www.kortrijkbereikbaar.be. Onder de rubriek ‘Hoe geraak ik vlot op mijn bestemming in Kortrijk’ kan je via de zoekfunctie de beste route op een plannetje krijgen. Duid aan uit welke richting je komt en waar je heen moet en de website geeft je meteen de beste route mee in één of meerdere plannetjes. De site houdt daarbij rekening met de werkzaamheden in de stad. Naargelang de werken vorderen, worden de plannetjes geüpdatet. Je kan de plannetjes downloaden en uitprinten.

Advertenties

2 reacties so far
Plaats een reactie

Pas nu ontdekt?
Kortrijk blogt via omleiding. Moet trouwens zijn: wegomlegging.

Reactie door Frans Lavaert

Toch enkele opmerkingen.

De laatste update van http://kortrijkbereikbaar.be dateert al van 5 januari 2009. Hoe betrouwbaar en actueel zijn die gegevens nog?

De gebruiker die Kortrijk niet of niet zo goed kent heeft maar een heel beperkte keuze in het uitrolmenu, zowel wat betreft vertrek- als aankomstpunt. Hij moet ook vooraf al weten in welke buurt het adres waar hij naartoe wil gelegen is. Zal het Sint-Elisabeth, de Sionwijk, het station of de Grote Markt zijn?

De routeplanner is heel erg statisch. Je krijgt enkel een plannetje van hoe je van de buitengrenzen van Kortrijk je bestemming kan bereiken maar niet hoe je terug moet/kan. Ook enkel geschikt voor verplaatsingen van buiten de stad nar de binnenstad. Er is geen mogelijkheid voorzien om een reisweg doorheen Kortrijk te plannen. Stel dat een dokter uit Kuurne eerst naar een patiënt in de buurt van de Sint-Niklaaskliniek moet, daarna een zieke moet bezoeken die ergens in de buurt van de Sionwijk woont en vervolgens een oproep krijgt om zich naar een adres in de buurt van de Grote Markt te begeven. Als hij het allemaal via http://kortrijkbereikbaar.be moet uitvlooien vallen er slachtoffers!

Reactie door Pär Ongeluck, compostmeester
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: