Kortrijk Blogt!


Kortrijk heeft terug twee ministers in Brussel… by kortrijk
31 december , 2008, 15:12 pm
Filed under: nieuws, politiek

Een woelig politiek jaar werd zo mogelijk nog woeliger afgesloten met de val van de regering Leterme. Nu er terug een nieuwe regering is, blijkt dit voor Kortrijk alvast geen windeieren gelegd te hebben: de stad kan het nieuwe jaar  inzetten met (opnieuw) twee ministers in Brussel. Zo wordt  Stefaan De Clerck terug minister van Justitie en Vincent Van Quickenborne blijft minister voor Ondernemen. De vertegenwoordiging in Brussel kan goed zijn om door te wegen op belangrijke dossiers en voldoende steun en middelen richting Zuid-West-Vlaanderen te sturen. Voor Kortrijk is het dus mooi meegenomen dat er een tweede minister is om de belangen van de stad te verdedigenLieven Lybeer neemt in onze stad te taak over van Stefaan en wordt dienstdoend burgemeester. Hij haalde bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen na De Clerck de meeste voorkeursstemmen, dus de keuze is vrij logisch. Nu Stefaan De Clerck opnieuw minister van Justitie wordt, heeft Kortrijk voor het eerst in 44 jaar weer twee ministers. EVoor de Kortrijkse dossiers kan dit een goede zaak zijn.
Overigens is het geleden van de periode 1961-’65 toen er in de regering Theo Lefèvre twee Kortrijkse ministers zaten. Dat waren toen Albert De Clerck (de vader van) die toen minister van Middenstand was en Dries Dequae die Financiën voor zijn rekening nam.

Advertenties

3 reacties so far
Plaats een reactie

Toch wel kenschetsend voor het niveau van ‘onze’ ministers (en ‘onze’ pers) dat zij niet eens beseffen wat hun precieze taak is: zij zetten zich – zogezegd – in voor lokale belangen. Federale ministers dienen net het lokaal belang te overstijgen en zich met federale materies bezig te houden, verdorie! Op het ogenblik dat zij op federaal niveau lokale belangen gaan verdedigen spreekt men van cliëntelisme. Eén stapje verder wordt het corruptie…. ‘Nieuwe politiek’ heet dit dan, waarschijnlijk….

Reactie door Pär Ongeluck, compostmeester

Gelukkig en voorspoedig 2009 !
Proficiat aan de Kortrijkzanen met de benoeming
van hun burgervader als minister van justitië.
Deze benoeming kan enkel positief voor Kortrijk en de regio Zuid-West-Vlaanderen zijn ….
en zeker in deze barre economische tijden…

Reactie door miche maes

Bedankt voor alles Stef!

Nu allen bezems bovenhalen en de boel opkuisen 🙂

Reactie door KKK in Kortrijk
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: