Kortrijk Blogt!


Licht in de donkere tijden… by hannes72
15 december , 2008, 21:47 pm
Filed under: feest in Kortrijk, nieuws, recreatie, toerisme in Kortrijk, uitgaan | Tags:

De dagen worden steeds korter en donkerder, maar nog tot begin januari schittert en fonkelt de binnenstad meer dan ooit tevoren! Het hart van de stad wordt terug ondergedompeld in een heus Eiland van Licht. Dit jaar zijn niet alleen alles winkelstraten mooi aangekleed, maar ook onze Kortrijkse trots: de Sint-Maartenstoren is van heinde en verre te zien in zijn feeërieke lichtblauwe verlichting… Daarnaast krijgen ook de omgeving rond het toekomstige winkelcentrum K in Kortrijk enook de deelgemeenten een originele en versiering. De koude maar gezellige dagen die voor de deur staan, zijn dus een prima gelegenheid voor zowel jong als oud om naar de binnenstad af te zakken en er allerlei warme en lichtgevende spektakels te beleven.  Van 18 tot 28 december loopt er 10 dagen lang een uniek klank-, beeld- en lichtspektakel rond de Sint-Maartenskerk. Je kan het schouwspel elke avond bekijken van 17 tot 22 uur.

De belichting vormt een symbiose van beeld en impressie. Een lichtkunstenaar van ACT Lighting&Production Design projecteert er enkele unieke Kortrijkse koppen op de kerk. Kwaliteit is verzekerd want ACT ging jarenlang op tournee met Franco Dragone, die onder andere instond voor de shows van Cirque du Soleil en Céline Dion.


Eiland van Licht is natuurlijk meer dan licht en sfeer alleen. De kinderen komen ruimschoots aan hun trekken met de eindejaarsparade van Vito de Vespa op zondag 21 december. Deze kleurrijke en spectaculaire parade marcheert opnieuw triomfantelijk van de Houtmarkt naar het Schouwburgplein. Scholen en jeugdverenigingen krijgen de gelegenheid om hun steentje bij te dragen. Ook kinderen die met hun ouders komen, kunnen thuis de kleurrijke en mooi verlichte stoet mee vorm geven. Felgekleurde kleren, zelfgeknutselde muziekinstrumenten, verlichte attributen, versierde lampionnen en alles wat maar licht produceert, maken de sfeer rond deze zotte parade compleet!

bron foto Sint-Maartenstoren: blue summers

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: