Kortrijk Blogt!


Futurotextiel! by hannes72
22 oktober , 2008, 18:21 pm
Filed under: cultuur, Design in Kortrijk, musea, nieuws, recreatie, uitgaan

Na de succesvolle beurs Futurotextiles 06, die meer dan 240.000 mensen naar de Tripostal in Lille lokte, organiseert de Designregio Kortrijk dit jaar in samenwerking met Lille3000 tussen 9 oktober en 7 december Futurotextiel 2008. Niet toevallig valt de start van dit evenement in dezelfde periode als de internationaal gerenommerde biënnale Interieur 08 in Kortrijk Xpo. Futurotextiel wil het brede publiek laten kennismaken met allerlei extreme en vernieuwende toepassingen in de textielsector. Door zijn positie als centrumstad binnen de belangrijkste textielregio in Vlaanderen is Kortrijk dé geschikte locatie voor dit gebeuren. Enerzijds is er de rijke textielachtergrond en anderzijds hebben de stad en regio een sterk profiel op vlak van innovatie, creatie en design. De fascinerende toepassingen van textiel kan je alvast gaan ontdekken op de tentoonstelling in een voormalige NMBS-loods in de burgemeester Lambrechtlaan (nabij den Appel).  Hier alvast een voorsmaakje:

Door de intensieve samenwerking met Lille3000 die de organisatie van de eerste Futurotextiel verzorgde, versterkt Futurotextiel 08 tevens de dynamiek die uitgaat van de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai. De doelstellingen van de grensoverschrijdende samenwerking zijn zeer ambitieus: gemeenschappelijke projecten identificeren, remmende factoren opheffen, experimenten opzetten. Futurotextiel 08 beantwoordt volledig aan deze aspiraties en is een kleurige en waardige ambassadeur van de Eurometropool en de Europese grensvervagingsgedachte.

De Futurotextiel 08 – tentoonstelling ( in een voormalig NMBS- loods op Kortrijk Weide, in de burgemeester Lambrechtlaan)  laat de bezoeker enerzijds kennis maken met spectaculaire en vooruitstrevende textieltoepassingen van bedrijven uit de regio Kortrijk-Lille en zoomt anderzijds dieper in op het belang van onderzoekstechnieken en -ontwikkelingen in de textielindustrie. Naast verwondering beoogt de tentoonstelling ook een vorm van bewustmaking bij de bezoekers.

Futurotextiel 08 heeft als doelstelling om het belang van innovatie kenbaar te maken. Nationale en internationale bezoekers worden op de tentoonstelling geconfronteerd met uitzonderlijke staaltjes van techniek en creatie, waarbij het idee van oude textielfabrieken het uiteindelijk zal moeten afleggen tegen de realiteit van moderne textiellaboratoria.
Het uitgebreide Off-programma en de directe link die zal worden gelegd met de biënnale Interieur (Futurotextiel zal hierop een stand hebben die bezoekers van deze beurs zullen laten kennismaken en doorverwijzen naar de tentoonstelling ) spelen hierin tevens een zeer belangrijke rol.

meer info:  http://www.futurotextiel.com

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: