Kortrijk Blogt!


Fata Morgana daagt de Guldensterrenstad uit :-) by simon86
25 augustus , 2008, 20:30 pm
Filed under: nieuws

Het bekende één-progamma palmt deze week Kortrijk in! Zullen we er in slagen om een echte vijf-sterrenstad te worden! ’t Zal wel zijn 🙂 Onze uitdager is de oud-presentator van Fata Morgana Sergio. De vijf uitdagingen die hij onze stad voorschotelt zijn: 10.000 mannen en vrouwen in galakledij een Fata Morgana-jubileumlied laten zingen, voor het aanwezige publiek een verjaardagstaart van 5 verdiepingen bakken, een champagnefontein van 15.000 glazen bouwen, een openluchtexpositie van 5 jaar Fata Morgana op poten zetten waarin er van elke locatie minstens 1 ster in de schijnwerper wordt geplaatst en ten slotte moet in Eisden, waar de allereerste Fata Morgana werd gedraaid, een vlam vertrekken om op alle voorbije Fata Morgana-locaties een vuur te ontsteken.

Woensdag 27 augustus is er om 19 uur een volksvergadering op de Grote Markt. De grote finale gaat van start op zaterdag 30 augustus vanaf 13 uur, eveneens op de Grote Markt.

Wil je helpen om van onze stad een vijf-sterrenstad te maken? Voor al jullie vragen kunnen jullie terecht op het nummer 056/ 27 70 55. Mailen naar fatamorgana@kortrijk.be of kom eens langs in ’t Salonske in het historisch stadhuis. Ze helpen jullie daar graag verder! Vrijwilligers mogen altijd hun gegevens doorsturen naar het bovenstaande e-mailadres en dan spelen ze dat door.

Zaterdag moet alles klaar zijn om 13.00 uur. Dan komt Sergio ter plaatse en worden de sterren uitgereikt. Onze huisband E.F.R. (dat is Wouter samen met Per Geluk) zorgt voor de juiste stemming. Ook tussendoor hoor je hen aan het werk. En wanneer alle sterren zijn uitgereikt, zorgt iedereen voor een muzikaal slot.

De vijf sterren op een rijtje:

1. Laat 10.000 mannen en vooral vrouwen in galakledij een Fata Morgana jubileumlied zingen.
2. Maak een verjaardagstaart van 5 verdiepingen voor het hele publiek.
3. Bouw ook een champagnefontein met minstens 15.000 glazen.
4. Als kunstminnende stad moeten jullie er ook in slagen om een openlucht expositie van 5 jaar Fata op poten te zetten waarin er van elke locatie minstens 1 ster in de schijnwerper wordt geplaatst.
5. Laat een vlam vertrekken in Eisden om op alle Fata-locaties een vuur te ontsteken en op zaterdag – vergezeld door minstens 200 sleutelfiguren – in Kortrijk feestelijk onthaald te worden.

alle info vind je hier

en op de blog: fatamorganakortrijk.blogspot.com

Advertenties

5 reacties so far
Plaats een reactie

De 5 sterren gaan we zeker halen, go Kortrijk go!
Het wordt de beste aflevering in 5 jaar 🙂

Reactie door Tim

[…]  Beste lezer of stamgast van den boulevard, laat de energie stromen door je aderen en verkleed je in pinguïn of prinses Mathilde. Kom zaterdagmiddag in avondkledij naar de markt van Kortrijk. Vergeet even de bulldozers in ‘t stad, de lange hete zomer en de eerste schooldag in het verschiet. Bubbels voor elke stadsbezoeker doen Kortrijk nog meer bruisen… Lees meer op … […]

Pingback door Bubbels in the city « Boulevard pers

[…] Beste lezer of stamgast van den boulevard, laat de energie stromen door je aderen en verkleed je in pinguïn of prinses Mathilde. Kom zaterdagmiddag in avondkledij naar de markt van Kortrijk. Vergeet even de bulldozers in ‘t stad, de lange hete zomer en de eerste schooldag in het verschiet. Bubbels voor elke stadsbezoeker doen Kortrijk nog meer bruisen… Lees meer op … […]

Pingback door Bubbels in the city « Boulevard pers

Den Boulevard roept al zijn stamgasten op : DOEN !!
Wedden dat er zaterdag niemand thuis blijft in Kortrijk?

Reactie door tine lemaitre

[…] Michaël is dolgelukkig. Hij mag in zijn galakostuum zijn medewerking verlenen aan het grootste feest ooit in Kortrijk. […]

Pingback door Bubbels in the city (2) « Boulevard pers
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: