Kortrijk Blogt!


Special olympics te Kortrijk by hannes72
29 april , 2008, 23:27 pm
Filed under: nieuws, sport

Dit jaar is Kortrijk de gaststad voor de nationale Special Olympics. Van 30 april tot 3 mei vinden deze sportkampen op diverse locaties doorheen de stad plaats. Deze avond is iedereen welkom in het Sportcentrum Wembley (Moorseelsestraat 144, 8501 Heule) voor de Openingsceremonie van de 27ste Special Olympics Spelen. Het belooft alvast een onvergetelijk spektakel te worden met op het programma het défilé van de atleten, de aankomst van de Torch Run en het aansteken van de Vlam van de Hoop door niemand minder dan Tia Hellebaut ! De avond wordt afgesloten met een prachtig vuurwerk. De toegang hierbij is bovendien volledig gratis.

Jaarlijks hebben in de week van Onze Heer Hemelvaart van woensdag tot zaterdag de Nationale Special Olympics Spelen plaats. Die gebeurtenis vormt voor de deelnemers de bekroning van maandenlange inspanningen. Regelmatige training is immers één van de essentiële criteria om te kunnen deelnemen. De wedstrijden, waarin nooit iemand wordt uitgeschakeld, laten maximaal acht gelijkwaardige deelnemers tegen elkaar uitkomen. Op het einde van elke proef krijgen de drie eersten een gouden, een zilveren en een bronzen medaille en de anderen een deelnemingsmedaille die hun moed en sportiviteit beloont.

De openingsceremonie met een atletendefilé en verschillende animaties is de aanvang van een driedaags sportfeest. Een mentaal gehandicapte atleet steekt samen met een Belgische topsporter de Olympische Vlam aan. Dat is de bekroning van de Torch Run, een fakkelloop waarbij marathonlopers, onder wie diverse mentaal gehandicapte atleten, de vlam overbrengen van de stad waar de Spelen het jaar voordien werden georganiseerd naar de site waar de nieuwe editie plaatsvindt.

Als de vlam eenmaal brandt, begint het feest. De Nationale Spelen van Special Olympics Belgium zijn immers niet enkel een sportief evenement. Er is ook heel wat randanimatie zoals een tentoonstelling met een hondertal werken van mentaal gehandicapte kunstenaars, concerten, dans, straattheater en mime.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: