Kortrijk Blogt!


Kunstenfestival Budafest van hier en U! by katrien
23 november , 2007, 11:03 am
Filed under: culinair, nieuws, recreatie, uitgaan

Dit weekend haat het 13-daagse kunstenfestival BudaFest terug van start. Dit festival is een jaarlijks internationaal kunstenfestival in organisatie van BUDA kunstencentrum en Cultuurcentrum Kortrijk en wil een breed publiek aanspreken (vandaar de titel: van hier en U!).  BudaFest vertrekt niet vanuit een discipline maar surft op de golven van podiumkunsten (theater, dans, performance), beeldcultuur (video, film, beeldende kunst en nieuwe media), muziek, lezingen en alles daartussen. BudaFest combineert Vlaamse met internationale kunstenaars en presenteert zowel bestaand werk als creaties en premières. De editie van BudaFest 2006 heeft alvast zo’n 4.500 nieuwsgierige toeschouwers op de been gebracht voor toonaangevende presentaties van Meg Stuart / Damaged Goods, Matthew Barney, Superamas, Susanna & the Magical Orchestra, Peter Vermeersch en vele andere. BudaFest 2007 wil deze nieuwsgierigheid meer dan ooit aanwakkeren. Met af en straf werk.

Vanaf dit weekend waait er in het centrum van Kortrijk dertien dagen lang een najaarsstorm van theater, dans, performance, muziek, lezingen, nieuwe media, feest en alles daartussen. Op het programma vind je voorstellingen die werden gemaakt in de studio’s van de Budatoren en ander straf werk. Op de affiche prijken zowel bestaand werk als creaties en premières.

De slogan van het evenement is BudaFest, een festival van hier en U waarmee duidelijk wordt dat het festival zich tot een zeer uiteenlopend publiek wil wenden. Opvallend in het aanbod is ondermeer ‘Péplum’, van La Maison/Nasser&Martin Gousset, op zondag 25november om 19uur in de Kortrijkse Schouwburg. Péplum is een hommage aan het legendarische filmkoppel Liz Taylor en Richard Burton, maar ook aan de helden Antonius en Cleopatra die ze vertolken in de legendarische film Cleopatra. Tien dansers en drie muzikanten geven een magistrale kijk op het leven van sterren en dat van jezelf, een eeuwig gevecht tussen liefde, vergane liefde en dood. Een overzicht van het volledige festival en toelichting bij de voorstellingen vind je op de website van Cultuurcentrum Kortrijk. (icr)

BudaFest (23 november tot 5 december, diverse locaties in Kortrijk, 056-23.98.55)

www.cultuurcentrumkortrijk.be

org. Cultuurcentrum Kortrijk & kunstencentrum BUDA kunstencentrum

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: