Kortrijk Blogt!


Het huis van de Sint in Kortrijk! by simon86
9 november , 2007, 14:10 pm
Filed under: algemeen

Alle kinderen, let goed op, want op uitnodiging van Vito de Vespa komt Sinterklaas naar Kortrijk! Op zondag 18 november om 14 uur brengt de boot de Sint en zijn Zwarte Pieten via de Leie naar de Kasteelbrug. Vito de Vespa zal hen samen met alle kinderen van Kortrijk ontvangen. Kom Sinterklaas dus mee opwachten en volg hem terwijl hij met zijn koets naar het Schouwburgplein rijdt. Daar kan je de voorstelling ‘Sinterklaas en de super-sjieke-sjaaltjes-show’ bijwonen in De Kortrijkse Schouwburg. ‘Sinterklaas & de super-sjieke-sjaaltjes-show’ vertelt het verhaal van de Sint, zijn superoma nona sinta nel, een piet die van pollepels houdt en twee echte ‘mèèh’ schapen. Bovendien komt Sinterklaas net als vorig jaar zijn intrek nemen in het echte ‘huis van  Sinterklaas‘ in de  onze-lieve-vrouwestraat!
Zijn kasteel in Spanje is ingestort en daarom woont Sinterklaas al een tijdje op zijn boot. Hopelijk hebben baksteenpiet en de huisjespieten hard gewerkt en staat het kasteel opnieuw recht wanneer Sinterklaas terugkeert naar Spanje. Tijdens zijn verblijf in Kortrijk mogen de Heilige man uit Spanje en de Zwarte Pieten gelukkig logeren in het Erfgoedhuis, waar je bovendien mag gaan rondkijken! Waar gaan alle brieven die kinderen naar de Sint schrijven naartoe? Slaapt hij ’s nachts in een bed zoals wij allemaal? En waar houden de Pieten zich toch de hele dag mee bezig? Kom kijken naar de Sint zijn troon, zijn bed, ontdek hoe de Pieten fit blijven, en leer álles over de geschiedenis, legendes, tradities en volksgebruiken.

Praktische info:
Intrede van de Sint op 18/11 om 14u aan de Kasteelbrug.

Sinterklaas en de super-sjieke-sjaaltjes-show op 18/11 om 15 uur en om 16.30 uur in de Kortrijkse Schouwburg, prijs: €1 (de opbrengst gaat naar de cliniclowns), reserveren via de Cultuurwinkel 056 23 98 55 of cultuurwinkel@kortrijk.be.

Het Huis van de Sint opent zijn deuren vanaf 18/11 en kan je individueel bezoeken op 18/11, 24/11 en 1/12, of met de klas van 26 tot 30 november.
Meer info vind je op http://www.huisvandesintkortrijk.be

Advertenties

8 reacties so far
Plaats een reactie

“Wie zit er in de Sarma, maar ook in den Bazar?…”
Nee hoor, de echte Sint kan natuurlijk niet op hetzelfde moment in de Schouwburg zijn en in het Huis van de Sint. Daarom ontvangt hij NIET op 18 november, wel op 24 en 25 november en op 1 december.

Reactie door berre

Zo’n plat commercieel Sinterklaas-gedoe als “cultuur” gaan catalogeren? Decadentia est!

Reactie door Vrijdenker

Vrijdenker,

volledig mee eens (al weet ik niet wat “Decadentia est” wil zeggen, ben nooit lang naar school geweest)
Cultuur is nu eenmaal een elitair gegeven, enkel en alleen voor welbespraakte zakken die zich perfect in het grieks kunnen uitdrukken!

Reactie door Jeroen

“vrijdenker” mss. moet je eens naar de show komen kijken, je zal merken dat hij alles behalve commercieel is … en mss wel het label cultuur verdient …

Reactie door Judas

voor alle duidelijkheid: mijn huis is open voor iedereen op 24 en 25 november en 2 december
van 10u tot 13u en van 14u tot 17u
let op je bent zeker een uurtje binnen om alles te bekijken en te beleven!
tot dan misschien….

Reactie door sint

beste lieve Sint
ik hoop dat je mij dit jaar
niet vergeet
al zeg ik het zelf, ik ben
ontzettend braaf geweest!
liefst een ipod, reuze scherm tv
en een nieuwe computer als het even kan
uw lief kind
ildé

Reactie door ildé

Met gemengde gevoelens ging ik naar het Huis van de Sint en werd aangenaam verrast! Het uurtje aanschuiven werd goed opgevangen door de pietenspelletjes. En daarna ging de wereld open; prachtige, verzorgde decors, originele activiteiten voor de kinderen…we vielen van de ene verbazing in de andere. Bedankt en een dikke proficiat aan de initiatiefnemers, de pieten en de Sint. Ja dit is cultuur; kindertheater op niveau!

Reactie door marijke carpentier

een schitterend initiatief en je bent ook nog es lief (je steunt met een luttele euro per persoon een heeel mooi initiatief (cliniclowns )
en ja iedereen heeft zijn idee over de heiligen
en zijn piet ;)die menig mens brengt op randje van failliet!!!MAAAR da hoeft nie;) als je een bezoekje brengt en de glimlach van je kind ziet
gaan de gedachte dat maaar een comercieel gebeuren is teniet !!!
ik geniet !!!

Reactie door valerina
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: