Kortrijk Blogt!


straattheater op de Sinksenfeesten by kortrijk
23 mei , 2007, 22:33 pm
Filed under: nieuws, recreatie, uitgaan

Naar jaarlijkse traditiezullen tijdens de Sinksenfeesten opnieuw vele straattheaterperformances als het ware een festival binnen de Sinksenfeesten vormen. En dit jaar oogt de programmering wel bijzonder internationaal. Naast een ruime inbreng uit eigen land kan je voorstellingen zien uit Nederland, Frankrijk, Hongarije, Zwitserland, Italië, Groot Brittanië en zelfs Kameroen.

Zo is er Sara Minetti (Nl) een energieke show met vuur, kettingen, improvisatie, hoge hakken en echte liefde. De Kameroenees Daniel Burley is een magiër die het onmogelijke mogelijk maakt. Daniel is een boeiende en grappige entertainer. Er is de ambulante act uit eigen land van Cie Hendrik & co. Spilfiguur is hier Danie Jordens die u met een vernuftig gebouwde machine één kopje koffie zet in 20 minuten. Schrik niet als je tussendoor tegen een aantal trollen aanloopt. Théâtre Du Vertige (Fr) brengt deze goedmoedige, puur-natuur-trollen, die tegelijkertijd aantrekkelijk en afstotelijk zijn tot leven. Jonas & Friends (Nl) zullen je met clowning around ongetwijfeld vermaken. Met expressieve mimiek wordt een eigentijdse clownact neergezet. Er zijn de artiesten van The Symptoms (Hon) die gehuld zijn in gerecycled plastic en een humoristische danshow presenteren. Cie Lifra laat monumentale maar geraffineerde porseleinen beeldjes tot leven komen en zal je ongetwijfeld verrassen met hun interacties en humor. Er is ook Cie du petit monsieur (Fr). Paul Durand probeert tot grote wanhoop en groeiende ergernis een goeie ouderwetse telefooncel binnen te geraken om een dringend telefoontje te kunnen plegen. Pure Engelse slapstick, door een Franse bril bekeken. De Zwitserse kunstenaar Hans Taber bouwt met 50 roeden en 100 touwtjes aan een toren tot hoog boven de Grote Markt. Uit Italië werden met Dino Lampa een aantal jonglerende pizzajongens overgevlogen. Het duo D’Irque en Fien dialogeert zonder woorden met het publiek in een act vol acrobatie en improvisatie. En met Cliffhanger! speelt Bash Street Theatre (UK) een silent movie uit de jaren ‘20.

Advertenties

5 reacties so far
Plaats een reactie

Hoi!

De sinksefeesten was idd weer een voltreffer op alle vlak! Van het straattheater heb ik ook zeker genoten. Zo erg zelfs dat ik één van de groepen die ik gezien heb, hun naam & gegevens wilde opzoeken. Spijtig genoeg vind ik die precies nergens terug en ik hoop dan ook dat één van jullie mij helpen kan:
ik op zoek naar de groep die maandagnamiddag (rond 18h) een act deed aan de standaard boekenwinkel (tussen de lichten van de grote markt & de schouwburg)1 jonge gast op de djembee & 1 iets oudere gast met vogelbek op een grappig fietsje. ze hadden emmers met water -waarmee je door hun instrumenten (soort fles met buis waardoor met luchtverplaatsing geluid werd geproduceerd) en een soort houten ladder waar ze op trommelden.
Ik dacht dat die jonge gast nederlands sprak.

Heeft iemand een idee? je mag me die gerust mailen of hier nalaten hoor!

thx

Reactie door Detlef

hum… mailen kan je op detlefdecock@hotmail.com
🙂

thx

Reactie door Detlef

Detlef,

Dat straattheaterstuk dat je zocht zal volgende geweeest zijn:
Martien Groeneveld uit Nederland met zijn waterfluit workshop

Reactie door JT

Die twee man spelen onder de naam “waterfluit”

leuk he?

Zelf vonden wij D’irque & Fien het beste wegens de goede én grappige interactie met het publiek.

Reactie door Hugo

Die mannen spelen onder de naam “Waterfluit”

orginele naam, niet?

Reactie door positivo53
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: