Kortrijk Blogt!


Monumentenstrijd: rondjes rijden met een eeuweling! by kortrijk
25 augustus , 2006, 20:28 pm
Filed under: cultuur, historisch

Het is zover: de Monumentenstrijd barst los. Na de eerste oproep in mei werden maar liefst bijna 400 projecten ingediend voor het Canvas-programma Monumentenstrijd. Een commissie van deskundigen maakte daaruit een zorgvuldige en gevarieerde selectie van 30 kandidaten die vanaf vandaag 22 augustus meedingen in de volgende fasen van Monumentenstrijd. De weerhouden projecten zijn heel divers, zowel wat betreft hun aard en ouderdom, als inzake herbestemming en lokatie. Per Vlaamse provincie zijn er 6 projecten.

Voor Kortrijk werd het project voor de herstelling van de authentieke 100-jarige paardenmolen van basisschool ’t Fort geselecteerd.

Kortrijkzanen, surf naar www.monumentenstrijd.be schrijf je in en stem op ons Kortrijks project.

Rondjes rijden met een eeuweling

’t Fort is een onderwijsinstelling in het centrum van Kortrijk. Sinds 1905 bezit de basisschool in haar tuin een zelf aan te drijven paarden- of draaimolen met strooien dak, een schenking voor de viering van 75 jaar België. De vier galopperende paarden zijn van het fijner gebeeldhouwde soort. De paardenmolen, een oude kermisattractie, is voor de school een symbool: veilig kinderplezier is er al lang een prioriteit. Sinds enige tijd staat de molen stil… om veiligheidsredenen.

Herbestemming

De paardenmolen zal worden onderzocht, gerestaureerd, geschilderd, aangepast aan moderne veiligheidsnormen en onderhouden. De kleuters zullen weer volop rondjes kunnen rijden op hun kleurige paardjes. En niet alleen de kids van ’t Fort zelf: de molen zal ter beschikking staan van de buurt- en vakantiewerking. Ook zijn omgeving, die paalt aan een beschermde landschapstuin, wordt heraangelegd.

STEMMEN DUS!!!

Advertenties

1 reactie so far
Plaats een reactie

vind ik een leuk initiatief! ben juist gaan stemmen voor onze kortrijkse inzending! 🙂

Reactie door Eline
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: